Potreban materijal:
-1,5kg petit keksa
-4 pudinga (dva od čokolade i dva voćna)
-2,5L mleka (mleko nam treba za kuvanje pudinga,i umakanje keksa)
-2 šlaga
Način rada:
Kao prvo skuvamo dva pudinga od čokolade(upustvo za kuvanje pudinga imate na poledjini ambalaže pudinga).
Ostavimo da se malo ohladi puding.Uzmemo pola litre mleka i sasvim malo ga ugrejemo(to mleko će mo koristiti za umakanje keksa).
Zatim uzmemo tacnu na koju će mo redjati keks,pre redjanja keksa na tacnu moramo ga umakati u mleko(jedan po jedan,da bi malo omekšao).
Kada poredjamo keks na tacnu,preko njega stavljamo polovinu od skuvanog pudinga(od čokolade),i razvučemo ga po celoj površini od keksa.
Zatim istim postupkom redjamo ostali keks preko razvučenog pudinga.
Skuvamo i preostala dva voćna pudinga.Polovinu od skuvanog voćnog pudinga razvučemo na keks,pa opet redjamo preko keks,i preko razvučemo ostatak od voćnog pudinga.
Nastavimo sa umakanje keksa u mleko i redjanjem preko pudinga,zatim stavljamo zadnji puding od čokolade(koji smo prethodno skuvali).Umutimo dva šlaga(upustvo za pripremanje šlaga imate na ambalaži šlaga),i ocrtavate razme motive na torti(po mogućnosti sa dresir dzakom,ako nemate tresir dzak,možete sa špricem za šlag,sa papirom ili kesom).
PRIJATNO,I UŽIVAJTE! :)
Milorad Puškarev




Нема коментара:
Постави коментар